Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πρόσφυγες

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας τα παιδιά έπρεπε να γράψουν μια επιστολή στον διευθυντή μιας εφημερίδας και να του ζητούν να δημοσιοποιήσει την άποψή τους σχετικά με το θέμα των προσφύγων του τόπου τους.
Τα παιδιά , για άλλη μια φορά έδειξαν το μέγεθος της αθώας παιδικής ψυχής και το μεγαλείο του να είναι κάποιος παιδί, απαλλαγμένος από ρατσιστικά στερεότυπα και ταμπού.



Κύριε διευθυντή της εφημερίδας

Είμαστε η Στ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου κι αποφασίσαμε να σας εκθέσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι ότι έχει πολύ καιρό που ήρθαν στον τόπο μας μερικοί άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Εμείς, όμως, τους εγκαταλείπουμε. Νομίζουμε ότι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, πρέπει να παραμείνουν εδώ, γιατί αξίζουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους. Βέβαια, πιστεύουμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν τη ζωή τους καλύτερα από την προηγούμενη. Διότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα. Μπορούμε να αδιαφορούμε για ανθρώπινες ζωές; Γι ΄αυτό , φυσικά, θα ήταν πολύ σημαντικό για μας να ανακοινώσετε αυτή την επιστολή. Ελπίζουμε να επιτύχαμε το σκοπό μας και να σας ευαισθητοποιήσαμε, να σας συγκινήσαμε !


Με σεβασμό

Γεωργία Γ.


Έχω σημάδια προσφυγιάς και το γλυκό φιλί γιαγιάς στο μέτωπό μου.Έχω τον πόνο αδελφό και ένα όνειρο κρυφό για φυλακτό μου.
Κάτω απ' τον ήλιο χωρίς φως, για μένα γκρίζος ο ουρανός κι όμως υπάρχω.
Παίρνω κουράγιο τραγουδώ, για όλα αυτά που αγαπώ χωρίς να τα 'χω.









Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το βιβλίο Αιολική Γη του Ηλία Βενέζη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου